Foto: AFP/Scanpix

Tad, kad policija domāja, ka beidzot ir tikusi vaļā no Sicīlijas mafijas, atklājās, ka jaunā mafijas paaudze ir Palermo ielās. Jaunā mafija vairs neizmanto tradicionālos sazināšanās kodus, bet gan komunicē sociālajā tīklā "Facebook", vēsta portāls "Telegraph".

Gadiem ilgi mafijas biedri sazinājās, lietojot zīmītes, uz kurām teksts bija rakstīts šifrētā valodā. Taču tagad tā saucamā jaunā mafija lepojas ar saviem "panākumiem" sociālajā tīklā "Facebook".

Bagātība, vara, attiecības ar tiesnešiem – tā ir tikai neliela daļa, ko var uzzināt viņu "Facebook" profilos.

Viens no jaunās mafijas biedriem Domeniko Palacoto izveidojis "Facebook" profilu ar izdomātu vārdu. Taču tas neliedza 28 gadus vecajam vīrietim tur likt bildes ar sevi, kā viņš brauc ar motorlaivu, kā dzer šampanieti un brauc limuzīnā.

Viņš savā profilā norādījis kāda mūzika viņam patīk, piemēram, ASV dziedātāja Kenija Loginsa, kā arī viņš atzīmējis, ka viņam patīk seriāli par mafiju.

Palacoto savā profilā arī mēdzis komunicēt ar citiem, piemēram, kāds itālis lūdza, lai viņu uzņem Palacato "klanā". "Vai man jānosūta CV?" jautāja kandidāts. "Jā, brāl', mēs gribam iepazīties ar tavu kriminālo sodāmību. Mums nepatīk "tīrie" cilvēki. Piebiedrojies manai komandai, mēs esam stiprākie. Ha, ha, ha," atbildēja Palacato turpat savā profilā, visiem redzamā vietā.

Savukārt kādā "Facebook" publicētā video, kur kāds mafijas biedrs bļāva: "Es esmu krusttēvs!" Palacato komentāros pierakstīja, ka vispār jau viņš ir "oriģinālais" krusttēvs.

Palermo policijas pārstāvji norāda, ka ilgi meklējuši Palacato un citus biedrus sociālajā tīklā, jo viņi slēpušies aiz izdomātiem vārdiem, un Palacato nebija vienīgais, ko viņi uzgāja sociālajā tīklā "Facebook".

Piemēram, policija uzgāja Salvadoru Dalasandro, kurš nekautrējās savā sociālā tīkla profilā likt fotogrāfijas kopā ar Palacato. Pie fotogrāfijām viņš vēl ir pierakstījis, kas vēlas "organizācijā" pakāpties augstāk.

Palacato ir viens no 95 mafijas biedriem, kuru jūnijā aizturēja policija. Policija norāda, ka jaunā Palermo mafija nodarbojas ar izspiešanu, narkotiku biznesu, kā arī sadarbojās ar citu Itālijas pilsētu mafijām.

Palermo policija norāda, ka arī mafijas biedri, kas atrodas cietumā, turpina lietot "Facebook". Piemēram, Palacato brālēns mēdz veikt ierakstus par to, ka vēlas nokļūt brīvībā, sūta publiskas mīlestības pilnas ziņas sievai, uz kurām sieva atbild.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!