Foto: RIA Novosti/Scanpix

Horļivkā, Doņeckas apgabalā, nepārstāj notikt cīņas, un jau divas dienas norit aktīva apšaude no artilērijām pa vairākiem pilsētas rajoniem, vēsta "Gorlovka.ua".

Tiek ziņots, ka Horlovkā nav ūdenspadeves, tādēļ ciematu iedzīvotājiem nākas izmantot urbumus, akas un avotus. Savukārt elektroenerģijas padeve ir atjaunota tikai atsevišķos rajonos.

"Kaujinieki par 5 grivnām (0,3 eiro) ved maizi uz atsevišķiem veikaliem. Aptiekas strādā ne vairāk par divām stundām dienā. Ļoti smagi ir ar telefonsakariem. Daudzi privātuzņēmēji sākuši izdalīt pusfabrikātus un saldētus produktus garāmgājējiem – tāpat tas viss ledusskapjos bez elektrības sabojātos," raksta portāls.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā naktī Ukrainas pretterorisma spēki turpinājuši aktīvu darbību, lai ciešāk savilktu loku ap promaskavisko kaujinieku pārņemto Doņecku.

Ukrainas karavīri devuši vairākus triecienus pa Maskavai draudzīgo kaujinieku pozīcijām un atbalsta punktiem, iznīcinot lielu skaitu separātistu tehnikas un dzīvā spēka

Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, bet separātistu rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!