Bulgārijā konfiscētas viltotas banknotes vairāk nekā miljona eiro (vairāk nekā 600 000 latu) nominālvērtībā, kuras bija paredzēts izplatīt Rietumeiropā, nedēļas nogalē paziņoja Bulgārijas Iekšlietu ministrija.
Pēc ministrijas sniegtās informācijas, Kjustendilas pilsētā netālo no robežas ar Maķedoniju arestēti astoņi Bulgārijas pilsoņi, no viņiem septiņi vīrieši un viena sieviete, un konfiscētas viltotas 500 eiro banknotes miljona eiro (610 000 latu) nominālvērtībā un 100 eiro banknotes 15 000 eiro (9100 latu) nominālvērtībā.

Viltotās banknotes izgatavotas ar krāsu printeri Bulgārijas otrajā lielākajā pilsētā Plovdivā un to kvalitāte "nav īpaši laba", informēja Bulgārijas policijas ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Venelins Velkovs. Pēc viņa teiktā, naudas viltotāji savu produkciju pārdevuši par 10 procentiem no nominālvērtības.

Viltotās eiro banknotes caur Maķedoniju nogādātas Austrijā, un Austrijas policija arestējusi vēl divus cilvēkus, kas saistīti ar šo grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!