Foto: Reuters/Scanpix
Šī gadsimta beigās afrikāņu skaits varētu sasniegt 40 % no pasaules iedzīvotājiem, līdzšinējo 15 % vietā, vēstīts Apvienoto Nāciju Starptautiskā Bērnu fonda (UNICEF) ziņojumā.

Āfrikā šobrīd dzīvo aptuveni 1,2 miljardi iedzīvotāji, prognozēts, ka 2100. gadā šis skaitlis varētu būt aptuveni 4 miljardi, no tiem viens miljards varētu dzīvot Nigērijā, vēsta portāls "Daily Times".

UNICEF lēš, ka nākamajos 35 gados Āfrikā varētu piedzimt 1,8 miljardi bērni. Un 2050. gadā Āfrikas bērnu skaits, kas vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, varētu sasniegt miljardu, kas veidotu 40 % no pasaules kopējā bērnu skaita.

Dzimstība Āfrikā samazinās, taču tā vēl joprojām ir augsta. Paredzēts, ka pēc 35 gadiem Āfrikā būs divreiz vairāk sieviešu reproduktīvajā vecumā, nekā tas ir šobrīd.

Lai gan Āfrikā ir ļoti augsts bērnu mirstības rādītājs, 1 no katriem 11 bērniem nomirst, nesasniedzot piecu gadu vecumu, tas turpina uzlaboties.
UNICEF aicina Āfrikas valstu valdības rēķināties ar viņu izteikto prognozi, un nodrošināt bērniem pienācīgus dzīvošanas apstākļus un izglītības iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!