Foto: AFP/Scanpix

Sestdien Izraēlas gaisa spēku lidmašīnas veica jaunus uzlidojumus no gaisa Gazas centrā, iznīcinot 12 stāvu dzīvojamo ēku, vēsta AP.

Kā ziņo vietējās policijas darbinieki, sestdienas vakarā Izraēlas gaisa spēki veica brīdinājuma šāvienu ar "tukšas" raķetes palīdzību, kas nokļuva uz kādas no dzīvojamās ēkas jumta. Pēc piecām minūtēm izdarīts atkārtots šāviens, taču šoreiz ar divām kaujas raķetēm.

Palestīniešu varas pārstāvji apstiprināja informāciju par 22 ievainotajiem, piebilstot, ka starp tiem ir 11 bērni. Kopumā ēkā, kurā palaistas kaujas raķetes, dzīvoja ne mazāk par 44 ģimenēm.

Kārtējais daudzdienu pamiers staro Izraēlu un palestīniešu grupējumu "Hamas" pārtraukts 19. augustā. Izraēla pamiera pārkāpšanā vaino "Hamas", jo, pēc Izraēlas militāristu aprēķiniem, palestīniešu kaujinieki otrdien palaiduši vismaz 10 raķetes. "Hamas" apsūdzības noraida.

Operācijas laikā gājuši bojā vairāk nekā divi tūkstoši palestīniešu un 68 izraēlieši. Šā brīža kaujas darbības, kas sākās otrdien, lielākoties ir šāvienu apmaiņa no distances, taču Izraēlas aizsardzības ministrs Moše Jaalons neizslēdza atkārtotu zemes kaujas spēku ievešanu Gazas joslā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!