Foto: AFP/Scanpix

Kādā Brazīlijas cietumā svētdien, 24.augustā, izcēlies dumpis, kura laikā nogalināti četri ieslodzītie, diviem no viņiem nogrieztas galvas, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Dumpis cietumā sākās, ieslodzītajiem pieprasot labākus apstākļus, tostarp ēdināšanu. Taču tas pārauga vardarbīgos nemieros, kuros četri ieslodzītie nogalināti - diviem no viņiem nogrieztas galvas, bet vēl divi nomesti no cietuma jumta. BBC vēsta, ka ieslodzīto nemieros piedalījušies apmēram 700 cilvēki. Video, ko publicējuši vietējie mediji, redzams, kā ieslodzītie izrēķinās viens ar otru un notiek kautiņi.

Nemieri sākās svētdienas rītā, kad apsargi sāka iznēsāt cietumniekiem ēdienu. Apsargi bija mazākumā, tāpēc apmēram tūkstoš ieslodzīto izdevās sagrābt daļu cietuma. Nemiernieki ķīlniekos saņēmuši vismaz divus cietuma apsargus.

Fotogrāfijās un video redzams, ka nemiernieki slēpj sejas aiz paštaisītām maskām.

Cietuma darbinieku arodbiedrības jurists, kurš ieradies notikuma vietā, sacījis, ka cietumnieki "biedriem nogrieztās galvas izmanto ķīlnieku iebiedēšanā". BBC pieļauj, ka tāda nežēlība skaidrojama ar to, ka nemieros piedalās ieslodzītie vietējo narkogrupējumu dalībnieki.

Vietējie mediji vēsta, ka ar nemierniekiem mēģina rīkot pārrunas, taču pagaidām neveiksmīgi.

Brazīlija atrodas ceturtajā vietā pasaulē pēc ieslodzīto skaita, norāda BBC. Cietumos, kuri paredzēti 300 tūkstošiem ieslodzīto, parasti uzturas krietni vairāk cilvēku. Daudzus cietumus arī kontrolē noziedzīgie grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!