Foto: AP/Scanpix

Minskā otrdien, 26.augustā, tiksies Ukrainas prezidents Petro Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, taču abu valstu vadītāju tuvu stāvošie uz šīm sarunām lielas cerības neliek, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Porošenko esot gatavs diplomātiskajai "vārdu kaujai" ar Putinu, sacījis Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins, taču viņš tikšanos sagaida bez entuziasma. "Tikšanās Minskā būs sarežģīta, taču mēs esam gatavi diplomātiskai kaujai un prezidents [Porošenko] ir noskaņots apņēmīgi," sacīja Kļimkins.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzskata, ka sarunu galvenais temats būs Ukrainas krīze, bēgļu plūsma no konfliktu zonām un jautājumi par "humanitāro" palīdzību. Līderi varētu apspriest arī "Krievijas un Ukrainas divpusējās attiecības".

Tiek pieļauts, ka Putins un Porošenko apspriedīs Ukrainas armijas pilotes Nadeždas Savčenko likteni, kura atrodas apcietinājumā Krievijā un ir apsūdzēta divu Krievijas žurnālistu nogalināšanā.

BBC norāda, ka otrdien Minskā notiks daudzpusējās sarunas formātā Ukraina-Eiropas Savienība (ES) - "Eirāzijas trijnieks" un to laikā plānota abu valstu vadītāju tikšanās.

Britu raidsabiedrība atgādina, ka saspīlējums abu valstu starpā turpina augt. Ukraina nesen informēja, ka no Krievijas puses valstī iebrukuši kaujinieki, kuri uzsākuši kaujas pie pilsētas Mariupoles. Savukārt Ukrainas Drošības dienests otrdien paziņoja, ka pirmdien valsts austrumos sagūstīti desmit Krievijas armijas desantniekus.

Krievija savukārt vērsusies pie Ukrainas, sakot, ka plāno uz šo valsti sūtīt otru "humanitārās" palīdzības kravu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!