Foto: AP/Scanpix

Krievijas armija, kura trešdien, 27.augusta, ieņēma Ukrainas austrumu Doņeckas apgabala Novoazovskas pilsētu, no tās izvedusi visus cilvēkus, kuru dzīvesvieta reģistrēta ārpus šīs pilsētas, ceturtdien, 28.augustā, raksta Ukrainas mediji.

Iepriekš Ukrainas armijas bataljona "Dņepra-1" 5.īpašās rotas "Doņecka" komandieris Volodimirs Šilovs, kurš ziņoja par Krievijas iebrukumu, informēja arī par to, ka ienākušie karavīri Novoazovskas pilsētā grasās veikt "tīrīšanu". Tagad Ukrainas ziņu aģentūra "UNA" vēsta, ka no pilsētas aizvesti visi cilvēki, kuri nav tajā reģistrēti.

Tiek ziņots, ka cilvēki aizvesti "nezināmā virzienā, ar mērķi viņus pratināt un noskaidrot atrašanās iemeslus Novoazovskas pilsētā".

Aizvadītajā naktī Krievijas karaspēks ap pilsētu izvietojis savas pozīcijas un cilvēkiem nav ļāvis cilvēkiem to atstāt. Novoazovskas centrā Ukrainas karoga vietā tagad plīvojot pašpasludinātās "Doņeckas Tautas republikas" karogs, ziņo aģentūra.

Jau vēstīts, ka Ukrainas austrumos iegājis Krievijas karaspēks, ko vairāku pasaules valstu amatpersonas nodēvējušas par kara sākšanos. Krievija karaspēka ievešanu nav apstiprinājusi, savukārt Ukrainas amatpersonas aicina sasaukt ANO Drošības padomes sēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!