Foto: Reuters/Scanpix

Tiklīdz kā Eiropas Savienībā (ES) sāka diskutēt par jaunu sankciju piemērošanu Krievijai, Ukrainas pilsētā Novosvitlivkā, netālu no Luhanskas apgabala, Krievijas tanki iznīcinājuši gandrīz visas mājas, ziņo portāls "Independent".

Ukrainas Nacionālās drošības padomes pārstāvis Andrijs Lisenko žurnālistiem Kijevā norādīja, ka Krievijas tanki ieradušies nelielā Ukrainas pilsētā Novosvitlivkā, kas atrodas netālu no Krievijas robežas, un apšaudīja visas mājas.

"Mums ir informācija, ka gandrīz visas mājas ir iznīcinātas," – tā Lisenko, nesniedzot sīkāku informāciju par to, kad uzbrukums noticis.

Nemiernieku dēļ Ukrainas valdība sestdien lika savam karaspēkam pamest austrumu robežas pilsētu Ilovajsku. Lisenko norāda: "Mēs padodamies šajā pilsētā. Mūsu mērķis tagad ir evakuēt mūsu militāro spēku ar vismazākajiem iespējamiem zaudējumiem."

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka sestdien, 30.augustā, Briselē sācies ES līderu samits. Neilgi pirms līderu apaļā galda sarunām, vairākas dalībvalstu augstākās amatpersonas agresīvi nosodījušas Krievijas iebrukumu Ukrainā, kā arī sola jaunas sankcijas.

To, ka jaunas sankcijas noteikti būs, apliecināja Francijas prezidents Fransuā Olands, un arī pašreizējā ES ārlietu dienesta vadītāja Ketrīna Eštone norādīja, ka Maskavai jāsaņem skaidri signāli, ka Krievijas agresija pret Ukrainu nav pieņemama. Eštone arī atkārtoti norādīja, ka neredz konfliktam militāru risinājumu.

Kaujinieciskā noskaņojumā Briselē ieradās arī Lietuvas prezidente Daiļa Gribauskaite, kura norādīja, ka ES nepieciešams pret Krieviju vērst pilna apmēra embargo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!