Foto: LETA

Pārtraukts Igaunijas uzņēmuma "Tallink" līgums ar Nīderlandes uzņēmumu "Holland Norway Lines" par kuģa "Romantika" izmantošanu, raksta "Delfi.ee".

Līgums par kruīza kuģa "Romantika" izmantošanu tika noslēgts pēc pandēmijas, 2022. gada martā, uz trim gadiem ar iespēju tā termiņu pagarināt (3+1+1). Citiem vārdiem sakot, sākotnējais līguma termiņš bija paredzēts 2025. gada marts. Tomēr tas no 1. septembra pārtraukts, jo Nīderlandes uzņēmums nonācis finansiālās grūtībās.

Līdz Covid-19 pandēmijas sākumam "Romantika" kursēja maršrutā Rīga-Stokholma.

"Holland Norway Lines" ar šī kuģa palīdzību plānoja apkalpot pasažierus starptautiskajās kuģošanas līnijās starp Nīderlandi un Norvēģiju. Taču pirms trim gadiem dibinātais uzņēmums nonācis finansiālās grūtībās, un šonedēļ tā darbība tika apturēta.

Uzņēmums norāda, ka grūtības radušās šā gada sākumā, kad tas bija spiests pamest vienu no Nīderlandes nozīmīgākajām ostām vietas trūkuma dēļ. Tā dēļ nācās atcelt vairākus reisus. Sākotnēji, pēc uzņēmuma teiktā, kuģa darbība šajā maršrutā bija ļoti veiksmīga.

Vēlāk braucieni turpinājās no Nīderlandes un Vācijas uz Norvēģiju, taču problēmas gada sākumā noveda pie tik lieliem zaudējumiem, ka uzņēmuma ilgtermiņa darbība šobrīd ir apdraudēta. Tādēļ "Holland Norway Lines" trešdien tiesā iesniedza lūgumu atļaut maksājumu apturēšanu un parādu restrukturizāciju.

"Holland Norway Lines" uzsver, ka sākotnēji viņu uzņēmums bija jaunuzņēmums, kas izauga par pilna mēroga organizāciju ar 400 darbiniekiem. "MS Romantika" kopumā pārvadāja 400 000 pasažieru.

"Tallink" sākusi gatavoties procesam, kā nodrošināt "Romantika" atgriešanos Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!