Foto: Reuters/Scanpix
Salīdzinot ar citiem Eiropas Savienības (ES) valstu iedzīvotājiem, zviedri ir visvairāk noskaņoti riskēt un uzsākt konfliktu ar Krieviju, lai palīdzētu Ukrainai, atsaucoties uz starptautisku aptauju, vēsta zviedru medijs.

73% Zviedrijas iedzīvotāju pētījumu grupas "Transatlantiskās tendences" aptaujā norādīja, ka Zviedrijai ir jāsniedz Ukrainai politisks un ekonomisks atbalsts, pat ja draud izveidoties konfliktsituācija ar Krieviju. Vidēji ES šis rādītājs ir 58%.

Lai gan Zviedrija ieņem neitrālu pozīciju, kā arī nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) dalībvalsts, 47% Zviedrijas iedzīvotāju uzskata, ka valstij jāpiedalās nākamajās NATO operācijās, kamēr pretējs viedoklis ir 49%.

Aptaujā pēc Zviedrijas ierindojās Polija (67%), Vācija (65%), Portugāle (64%), Lielbritānija (59%), Francija (58%), Nīderlande (53%), Itālija (52%), Spānija (48%) un Grieķija (44%).

Savukārt ASV to iedzīvotāju īpatsvars, kas ir noskaņoti sniegt Ukrainai politisku un ekonomisku atbalstu, pat ja tas draud izveidot konfliktu ar Krieviju, ir teju tik pat liels cik vidēji Eiropā, proti, 57%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!