Lielbritānijas karaliene Elizabete II ir likusi savam dēlam Velsas princim Čārlzam izbeigt medības, pret kurām ir vairākums britu tautas un parlamenta deputātu, piektdien ziņoja laikraksts "Daily Mirror".
"Karaliene uzskata, ka medību turpināšana, kad vairākums parlamentāriešu un nācijas izjūt riebumu pret tām, ir par daudz," sacīja ziņu avots karaļnamā.

"Protams, Čārlzs nedrīkstēs turpināt medīt, ja tiks noteikts pilnīgs aizliegums. Tomēr karaliene uzskata, ka pat daļēja aizlieguma gadījumā Čārlzs izraisītu katastrofu savai reputācijai nākotnē, ja ignorētu tautas gribu," piebilda ziņu avots.

Čārlzs, viņa dēli Viljams un Harijs un draudzene Kamilla Pārkere Boulza regulāri medī pie Haigrovas - prinča rezidences rietumos no Londonas.

Valdības ierosināts likuma projekts paredz aizliegt briežu un zaķu medības, bet atļaut lapsu medības ar dažiem nosacījumiem. Decembra sākumā tas tika pieņemts Kopienu palātā (parlamenta apakšnamā) otrajā lasījumā ar 368 balsīm par un 213 pret. Opozīcijā esošās Konservatīvās partijas mēģinājums bloķēt šo likumprojektu tika noraidīts ar 365 balsīm pret 164.

Pēc likumprojekta pieņemšanas Kopienu palātā to paredzēts iesniegt Lordu palātai, kur daudzi ir pret šo projektu. Kopienu palāta agrāk nobalsoja par medību pilnīgu aizliegumu, bet Lordu palāta bloķēja šāda likuma pieņemšanu un projekts tika mīkstināts.

Lapsu un briežu medības ar dzinējsuņiem Lielbritānijā ir vairāk nekā 300 gadu sens vaļasprieks un parasti asociējas ar britu aristokrātiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!