Foto: AFP/Scanpix

Kazahstānas valdība ir norūpējusies par amerikāņu multfilmu varoņu negatīvo ietekmi uz bērniem, vēsta portāls "newskaz.ru".

Kazahstānas Izglītības un zinātnes ministrijas bērnu drošības komitejas priekšsēdētāja Zabira Orazalijeva paziņojusi, ka dažas mūsdienu multfilmas sniedz nepareizu uzvedības piemēru Kazahstānas bērniem.

"Bērni, kas brīvā laikā paliek vienatnē mājās, skatās populāros kanālus "Nickelodeon" un "TiJi", taču neviens nepēta multfilmu saturu, kuru bērni ar interesi skatās," sacījusi Orazalijeva. "Piemēram, multfilmā "Sūklis Bobs" galvenais varonis sit savu kaimiņu, dara nedarbus un par to priecājas. Šāda uzvedība paliek bērna apziņā, bērni to uzskata par pareizu un atkārto to dzīvē."

Viņa atzīmējusi, ka pieaugušie nekontrolē bērnu pavadīto laiku pie televizora.

"Mums jāseko līdzi tam, lai bērni nesēdētu dienām un naktīm un neskatītos šos kanālus, kur ir ne visai labas multfilmas, kas sniedz ne visai labu audzinošo efektu. Šīs multfilmas sniedz iespēju bērnam apzināties, ka var ņirgāties par cilvēkiem un palikt nesodītam," noslēgusi komitejas priekšsēdētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!