Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas policija uz aizdomu pamata par 38 cilvēku nogalināšu aizturējusi medmāsu, vēsta portāls "Sky News".

Iespējams, 42 gadus vecā Daniela Pogialī nogalinājusi vismaz 38 savus pacientus, jo viņai kaitinājuši viņi vai viņu radinieki, kas apmeklēja slimnīcu, kurā viņa strādāja.

Visi nogalinātie cilvēki ir vecāka gadagājuma.

Viena no viņas pacientēm slimnīcā ievietota ar "ikdienas" slimību, bet pēcnāves pārbaudē konstatēts, kas viņas asinīs ir augsts kālija līmenis. Prokurori tic, ka iepriekš minētā paciente nav vienīgā, ko medmāsiņa nogalinājusi. Viņuprāt, Pogialī nogalinājusi arī tos pacientus, kurus ir bijis grūti apkopt.

Policija izmeklējusi līdz šim 38 nāves slimnīcā, 10 no tām aprakstītas kā "ļoti aizdomīgas".

Rosela Materia, izmeklēšanas prokurore, norāda, ka aizdomās turamā ir sadiste, "kas gūst prieku, nogalinot savus pacientus". Pogialī kolēģi viņu raksturo kā "vēsu personu, kas vienmēr grib strādāt". Viens no medmāsiņas kolēģiem pat apgalvoja, ka Pogialī speciāli saviem pacientiem pirms savas maiņas beigām deva stiprus caurejas līdzekļus, lai apgrūtinātu citu darbinieku darbu.

Izmeklēšanas laikā medmāsiņas telefonā atrastas fotogrāfijas, kur viņa pozē ar tikko nogalinātajiem cilvēkiem. Vienā no fotogrāfijām viņa tur savus īkšķus gaisā.

Izmeklēšanu apgrūtina tas, ka vairāki cilvēki "ļoti aizdomīgi" miruši sen atpakaļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!