Foto: AFP/Scanpix
Ukrainā pirmdien turpinās svētdien notikušo ārkārtas parlamenta vēlēšanu balsu skaitīšana, līdzšinējie rezultāti liecina, ka līderpozīcijas saglabā premjerministra Arsēnija Jaceņuka vadītā Tautas fronte, vēsta aģentūra UNIAN.

Pēc 46,11 % balsu saskaitīšanas vadībā ir Tautas fronte ar 21,64 % balsu, tad ar pavisam nelielu atšķirību seko prezidenta Petro Porošenko partija - "Petro Porošenko bloks", kas ieguvis 21,47 % balsu.

Tāpat piecu procentu barjeru pārvarējusi un parlamentā iekļuvusi Ļvivas mēra Andrija Sadovija vadītā partija "Samopomič" ("Pašpalīdzība") - 11,3 %. Gāztā prezidenta atbalstītāju un oligarhu "Opozīcijas bloks" - 9,75 %. Nacionālista Oļeha Ļaško Radikālā partija ieguvusi 7,37 % balsu.

Parlamentā ar 5,71 % vēlētāju balsu tikusi arī bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko partija "Batkivščina" ("Tēvzeme").

Oficiālie vēlēšanu rezultāti tiks publiskoti tuvāko desmit dienu laikā.

Tikmēr vēlētāju aktivitāte bijusi zemākā valsts vēsturē - nobalsot devušies 52,42 % balsstiesīgo iedzīvotāju.

Vēstīts, ka svētdien Ukrainā notika ārkārtas parlamenta vēlēšanas. Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka vēlētāji pārliecinoši atbalstījuši Ukrainas ceļu uz Eiropu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!