Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svētdien notiekošās pseidovēlēšanas okupētajos Doņeckas un Luhanskas apgabalu rajonos rupji pārkāpj Minskas vienošanās un tādējādi apdraud miera procesu, svētdien paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko, norādot, ka šīs vēlēšanas neatzīst ne Ukraina, ne visa civilizētā pasaule.

"Farss zem tanku un automātu stobriem, ko šodien daļā Donbasa sarīkojušas divas teroristiskas organizācijas, ir briesmīgs notikums, kam nav nekādas saistības ar patiesu pilsoņu brīvas gribas izpausmi," teikts prezidenta preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

"Šīs tā dēvētās vēlēšanas nosodījušas vadošās pasaules valstis un starptautiskās organizācijas. Ceru, ka pseidovēlēšanas neatzīs arī Krievija, jo tās rupji pārkāpj 5.septembra Minskas protokolu, ko parakstījis arī Krievijas Federācijas pārstāvis," norādīts dokumentā.

Porošenko atgādinājis, ka jebkurām vēlēšanām Ukrainas teritorijā, kurās balso Ukrainas pilsoņi, jānotiek vienīgi saskaņā ar Ukrainas likumiem. Prezidenta pieminētais Minskas protokols paredz atsevišķos Donbasa rajonos rīkot vietējās varas vēlēšanas atbilstoši Ukrainas likumiem, tādēļ šīsdienas vēlēšanas kā rupjš starptautisko nolīgumu pārkāpums apdraud miera procesu, un Ukraina pienācīgi reaģēs uz šo izaicinājumu.

Vienlaikus Ukrainas prezidents pateicies Mariupoles un citu pilsētu iedzīvotājiem, kas šai dienā izgājuši ielās, lai apliecinātu atbalstu Ukrainas vienotībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!