Foto: Reuters/Scanpix

Neskatoties uz amnestijas solījumiem, teroristu organizācijas "Islāma valsts" kaujinieki pagājušajā nedēļā Sīrijas pierobežas pilsētā nocirtuši galvas astoņiem sīriešu kaujiniekiem, kuru līķus piekāruši pie krustiem, pirmdien paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Brutālās slepkavības notikušas Abū Kemālā, Deir ez Zoras provincē, netālu no robežas ar Irāku.

"Vīri padevās Abū Kermālā, jo "Islāma valsts" bija piedāvājusi amnestiju cilvēkiem, kas pret to cīnījās, ja viņi padosies," ziņu aģentūrai AFP norādīja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

Tā vietā astoņiem opozīcijas kaujiniekiem tika nocirstas galvas un viņu līķi tika piekārti pie krustiem veidā, kā to bieži dara džihādistu grupējumi, norādīja Abdelrahmans.

SOHR ziņo, ka nogalinātie kaujinieki piederējuši pie grupējuma, kas cīnās gan pret "Islāma valsti", gan Damaskas režīmu.

Tikmēr Deir ez Zoras pilsētā džihādisti nocirtuši galvas vēl trīs vīriešiem, kuru līķus arī piekāruši pie krustiem, ziņo organizācija. Kad notikušas šīs slepkavības, nav zināms, bet zināms, ka divi vīrieši apsūdzēti par sadarbību ar Sīrijas režīmu, bet trešais par cīnīšanos pret "Islāma valsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!