Foto: AP/Scanpix

Krievijas pilsonis un bijušais Austrumukrainas prokrievisko kaujinieku komandieris Igors Girkins (Strelkovs) uzskata, ka Rietumi kopā ar Ukrainu ir nospēlējuši spīdoši, Donbasā stratēģiski uzvarot Krievijas atbalstītos spēkus, vēsta aģentūra UNIAN.

"Es uzskatu, ka viņiem viss izdevies vairāk nekā spīdoši, tieši Rietumiem, es nerunāju par Ukrainu, tas ir, viņiem viss izdevās spīdoši, viņi rīkojās stratēģiski - stratēģiski viņi ir uzvarējuši situāciju. Lai cik viņu lidmašīnas un helikopterus mēs nenotriektu, lai cik tanku un nacgvardiešus neiznīcinātu, - stratēģiski mēs esam zaudējuši," intervijā prokrieviskajai Abhāzijas aģentūrai "ANNA News" pastāstīja Girkins.

"Rezultātā mēs neesam pie Kijevas, bet viņi ir pie Doņeckas. Par ko tas liecina - par to, ka stratēģiski mēs operāciju "Jaunkrievija" faktiski esam zaudējuši," pastāstīja Girkins (video no 32. minūtes).

Jāpiebilst, ka Girkina stāstītais balstās pieņēmumā, ka "ar Ukrainu nodarbojas Lielbritānija, ar Krimu ASV, un "Mossad" palīdz", kā to norāda intervijas vadītājs Marats Musins.

Vēstīts, ka Igors Girkins, kurš ir Krievijas pilsonis un Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienības virsnieks, Ukrainas austrumos vadīja prokrieviskos kaujiniekus.

Augustā parādījās ziņas, ka viņš atkāpies no "Doņeckas Tautas Republikas" "aizsardzības ministra" amata. Medijos vēsta, ka Girkins atrodas Krievijā. Oktobrī viņš paziņoja, ka dibina kustību "Jaunkrievija".

Bijušais separātistu līderis atklāja, ka organizācijas kļūs par "uzticamu Donbasa separātistu aizmuguri", jo, viņaprāt, kaujinieki, kas karo separātistu pusē, nesaņem pienācīgu medicīnas palīdzību, bet smagi ievainotie nevar iziet rehabilitāciju.

Pēc Strelkova vārdiem, jaunās kustības uzdevums ir nodrošināt ar naudu un mantām Donbasa iedzīvotājus, kā arī koordinēt visus, kas vēlas viņiem palīdzēt. "Nepieciešama jebkura veida palīdzība. Mēs centīsimies to taisnīgi sadalīt," atzīmēja Strelkovs.

Tāpat viņš sacīja, ka organizācijas pārstāvji centīsies "atmaskot tos, kas sevi sauc par humānām organizācijām un nodarbojas savtīgās interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!