Foto: EPA/LETA

Tiesa Čečenijas galvaspilsētā Groznijā kādam vīrietim par karošanu Sīrijā prezidenta Bašara al Asada pretinieku rindās piespriedusi divus gadus cietumā, otrdien vēsta vietējie mediji.

Apsūdzētais Saids Mažajevs karojis Brīvās Sīrijas armijas rindās no 2013.gada novembra līdz 2014.gada janvārim. Pēc atgriešanās dzimtenē viņš tika apsūdzēts par piedalīšanos ārvalstu bruņotā grupējumā, liecina informācija, kas publicēta prokuratūras mājaslapā.

Mažajevs ir Groznijas iedzīvotājs, viņam ir 22 gadi, lasāms Krievijas oficiālajā "teroristu sarakstā".

Spriedums šajā lietā tika pasludināts pirmdien. Tiesa ņēmusi vērā, ka Mažajevs savu vainu atzinis, atsaucoties uz prokuratūras informāciju, vēsta medijs "Kavkaz Uzel".

Mažajevs Sīrijā bijis vēl pirms pēdējā lielā ārvalstu džihādistu pieplūduma, kas tur ieradās, atsaucoties grupējuma "Islāma valsts" un citu bruņoto organizāciju vervētāju aicinājumiem.

Atbilstoši ANO aplēsēm uz konflikta zonu Sīrijā un Irākā devušies 15 000 ārvalstu karotāju.

Eksperti lēš, ka karotāju vidū, kas Sīrijā un Irākā ieradušies no nemusulmaņu valstīm, lielākā ir Krievijas kaujinieku grupa. Daudzi Krievijas karotāji ir saistīti ar nemiernieku kustību pārsvarā musulmaņu apdzīvotajā Čečenijā.

Prokremliskais Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs atzinis, ka čečeni Sīrijā karo abās konflikta pusēs. Vienlaikus viņš draudējis, ka "Islāma valsts" džihādistus ķers Visaugstākā sods.

"Islāma valsts" par Kadirova galvu izsludinājusi piecu miljonu dolāru atlīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!