Foto: AFP/Scanpix

Izraēla nekad nepiekritīs ierobežot savas būvniecības aktivitātes anektētajā Austrumjeruzalemē, svētdien pavēstīja Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans.

"Vienai lietai ir jābūt skaidrai - mēs nekad neakceptēsim definīciju, ka būvniecība Jeruzalemes ebreju rajonos ir kolonizācija," ar Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru kopīgajā preses konferencē sacīja Lībermans.

"Attiecībā uz būvniecību [austrumu] Jeruzalemē mēs neakceptēsim nekādus ierobežojumus," norādīja ministrs.

Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā četras dienas pēc tam, kad Izraēla bija apstiprinājusi plānu par 200 jaunu mājokļu būvniecību Ramotā, anektētajos Jeruzalemes austrumos.

Paziņojums izsauca asu Vašingtonas nosodījumu, kas pauda "nepārprotamus" iebildumus pret kolonistu mitekļu būvniecību anektētajā Austrumjeruzalemē. Vašingtona arī norādīja, ka šādi plāni "sarežģīto situāciju saasinās un nesekmēs centienus samazināt spriedzi".

Izraēla okupēja Austrumjeruzalemi 1967.gadā un vēlāk to anektēja. To gan nav atzinusi starptautiskā sabiedrība. Pašlaik tur līdzās dzīvo aptuveni 200 000 ebreju un apmēram 300 000 palestīniešu.

Palestīnieši vēlas, lai Jeruzalemes austrumu daļa kļūtu par viņiem apsolītās valsts galvaspilsētu un kategoriski iebilst pret Izraēlas centieniem papaplašināt kolonistu mikrorajonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!