Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pašpasludinātā "Doņeckas Tautas Republika" (DTR) plāno nosūtīt delegāciju uz Venecuēlu un Kubu, lai rīkotu sarunas par DTR atzīšanu, atsaucoties uz DTR ārlietu ministru Aleksandru Kofmanu, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Tas nenotiks rīt, bet kaut kad nākotnē, mēs plānojam vizītes Venecuēlā un Kubā, kur notiks atzīšanas sarunas," norādīja Kofmans.

Ceturtdien, 27. novembrī, Kofmans atklāja, ka starp DTR līderi Aleksandru Zaharčenko un starptautiski neatzītās separātiskās Abhāzijas republikas premjerministru Beslanu Butbu notikušas sarunas par DTR atzīšanu.

"Republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko un Abhāzijas premjerministrs runāja par mūsu valsts atzīšanu," skaidroja Kofmans, piebilstot, ka dokumenti par valsts atzīšanu būs gatavi divu nedēļu laikā.

Delegācija no Abhāzijas ieradās vizītē 26. novembrī.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz ziņu aģentūru LETA, jau ziņoja, ka pirmdien, 24. novembrī, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja pretrunīgi vērtēto partnerattiecību līgumu ar Gruzijas separātisko Abhāzijas reģionu.

Putins un Abhāzijas prezidents Rauls Hadžimba dokumentu parakstīja tikšanās laikā Sočos.

Līgums arī izraisījis protesta vētru pašā Abhāzijā, kur kritiķi norāda, ka tas apdraud reģiona neatkarību no Krievijas. Arī Gruzijas prezidents  Giorgijs Margvelašvili paziņojis, ka līgums ir solis uz Abhāzijas aneksiju

Putins uzsvēra, ka Abhāzijai piešķirtās Maskavas finanšu palīdzības apjoms līgumā dubultots. Līguma īstenošanas labā Maskava nākamgad tērēs piecus miljardus rubļu (90 miljonus eiro).

Līdzīgs līgums Krievijas un Dienvidosetijas starpā tika noslēgts pagājušajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!