Pāvests Francisks pēc trīs dienu ilgās vizītes Turcijā svētdien nācis klajā ar aicinājumu visas pasaules musulmaņu līderiem nosodīt terorismu, kas tiek pastrādāts islāma vārdā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lidojot atpakaļ uz Romu, Francisks lidmašīnā norādījis, ka saprot, kādu ļaunumu nodara stereotipi, kas islāmu saista ar terorismu. Vardarbības "globāls nosodījums" palīdzēs kliedēt šo stereotipu, uzsvēris pāvests.

Teikt, ka "visi musulmaņi ir teroristi", ir aplami, akcentēja katoļu līderis. "Tāpat kā mēs nevaram teikt, ka visi kristieši ir fundamentālisti," paskaidroja Francisks.

Trīs dienu ilgās vizītes laikā Turcijā Francisks tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, apmeklēja tā dēvēto Zilo mošeju un kādreizējo grieķu pareizticīgo patriarha baziliku - Svēto Sofiju.

Stambulā pāvests aicināja izbeigt kristiešu vajāšanas Tuvajos Austrumos. Ankarā Francisks aicināja uz dialogu ar musulmaņiem, lai pretotos fanātismam un fundamentālismam. Kopā ar pareizticīgo patriarhu Bartolomeju pāvests arī aicināja uz mieru Ukrainā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!