Foto: AP/Scanpix
Pirms vairākām nedēļām pasauli šokēja video, kurā redzams, kā aukle nežēlīgi sit mazu meitenīti. Šodien 22 gadus vecā Džollija Tumuhirve tiesā atzinusi savu vainu un lūgusi piedošanu bērna vecākiem, tiesai un visiem ugandiešiem, vēstī raidorganizācija BBC.

Jau vēstīts, ka videomateriālā redzams, kā aukle ar varu piespieda bērnu ēst. Meitenīte ēdienu atrija un tas izsauca aukles dusmas, viņa bērnu nogrūda uz grīdas, sita, spēra un kāpa uz meitenes ķermeņa.

Videokameru mājā ierīkoja 18 mēnešus vecās meitenītes tēvs Ēriks Kamanzi, pēc tam, kad bija ievērojis zilumus uz bērna ķermeņa. Kad video nonāca internetā, tas saniknoja ugandiešus.

Bērna tēvs par notikušo policijai paziņoja 13.novembrī.

Nežēlīgajai auklei draud naudas sods aptuveni 400 dolāru (325 eiro) apmērā un/vai līdz 15 gadiem cietumā.

Viens no Ugandas vadošajiem advokātiem piedāvājis Tumuhirvei viņu pārstāvēt tiesā, taču varasiestādes šo piedāvājumu noraidīja.

Ugandas policija paziņojusi, ka sievietei pašreiz izvirzīta apsūdzība par spīdzināšanu, taču tā var tikt mainīta, izvirzot apsūdzību par slepkavības mēģinājumu. Taču šobrīd vēl notiek izmeklēšana un pašreiz spēkā paliek apsūdzība par spīdzināšanu, informē BBC.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!