Foto: DELFI

Igaunijā pirmdien aizturētais, savulaik uz vietu Eiropas Parlamentā no Tatjanas Ždanokas saraksta kandidējušais itāļu prokremliskais aģitators Džuljeto Kjeza pametis Igauniju, vēsta "delfi.ee".

Pirms izbraukšanas no Igaunijas Kjezi sniedza preses konferenci, kurā sacīja, ka Itālijā šāda veida aizturēšana nebūtu iespējama.

"Tas ir atklāts pārkāpums. Esmu žurnālists un rakstnieks, nevis tūrists. Es izsaku savu viedokli, tam var piekrist, var nepiekrist, var cīnīties pret mani – ar argumentiem. Man ir patīkami, kad mani kritizē. Kad pretinieks ir ar labām idejām, tas ir noderīgi. Taču aizturēt…"

Kjeza bija iecerējies uzstāties ar Krievijas specdienestiem saistītā "mediju kluba" "Impressum" pasākumā, taču pirmdien Tallinā viņu aizturēja Igaunijas policija.

Par notikušo Igaunijā Kjeza esot gatavs "rakstīt un stāstīt" Eiropā. Tiesa, viņš atzina, ka pret igauņu policistiem viņam pretenziju neesot.

Kjeza aktīvi attaisnojis Krievijas agresiju Gruzijā un pieprasījis atzīt Gruzijas separātisko novadu - Abhāzijas un Dienvidosetijas - valstiskumu. Šogad viņš attaisnojis Krimas "anšlusu", kā arī Krievijas agresiju Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!