Aizvadītajā nedēļas nogalē tūkstošiem automašīnas sniegputeņa dēļ iesprūda uz ceļiem slēpošanas kūrortu rajonā Francijas Alpos, veidojot kilometriem garus sastrēgumus. Līdz 15 000 cilvēku nakts uz svētdienu bijā jāpārlaiž pagaidu mitekļos Savojas reģionā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Simtiem pasažieru atcelto avioreisu dēļ palika iesprostoti Šamberī lidostā. Uz ceļa iesprūdušos ceļotājus sestdienas naktī izmitināja vietējās skolās un kultūras centros.

Svētdien laikapstākļi uzlabojās un Francijas varasiestādes atcēla oranžo laikapstākļu brīdinājumu - otro augstāko valstī, kas brīdina par bīstamu ledu un sniegu.

Nelabvēlīgie laikapstākļi, kas daļēji skāruši arī Lielbritāniju un Vāciju, sakrita ar masveida ziemas atpūtas cienītāju došanos uz kalniem. Francijas varasiestādes brīdināja autovadītājus būt ļoti uzmanīgiem un, ja iespējams, izvairīties no ceļošanas.

Nelabvēlīgajos braukšanas apstākļos notika avārijas un automašīnas iesprūda uz ceļiem. Izēras apgabalā kāds autovadītājs gājis bojā, kad viņa spēkrats noslīdējis no 200 metru gara nogāzes, bet svētdien kāds cilvēks gājis bojā lavīnā, norāda BBC.

Iepriekšējās dienās pirms brīvdienām ar sniegputeni saistītos incidentos Francijā gājuši bojā trīs cilvēki.

Sniegputeni pavadīja spēcīgs vējš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!