Foto: AP/Scanpix

Meklēšanas operācijā iesaistītie spēki Javas jūrā atraduši vēl divu bojā gājušo avarējušās "AirAisa" lidmašīnas pasažieru mirstīgās atliekas, atsaucoties uz Indonēzijas valsts amatpersonām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Līdz šim identificēts ir tikai viens līķis.

Tajā pašā laikā meklēšanu apgrūtina sliktie laikapstākļi.

Jau ziņots, ka aviokompānijas "AirAsia" lidmašīna no radariem pazuda pirms četrām dienām, tai mērojot ceļu no Indonēzijas uz Singapūru.

Patlaban glābējiem nav izdevies atrast nevienu lidmašīnas avārijā izdzīvojušo. Meklēšanā Javas jūrā palīdzību Indonēzijai sniedza Malaizijas, Taizemes un Austrālijas dienesti, tāpat uz notikuma vietu nosūtīts arī ASV iznīcinātājs.

Indonēzijas Jūras spēku virsnieks Šiala Alamsahs raidsabiedrībai BBC sacījis, ka slikti laika apstākļi trešdienas vakarā nav ļāvuši aptuveni 50 Indonēzijas flotes ūdenslīdējiem peldēt līdz katastrofas vietai.

Meklēšanas komandas cer atrast fizelāžas plaknes jūras gultnē, kā arī lidmašīnas "melnās kastes" ierakstus, kas varētu sniegt lielāku izpratni par avārijas cēloni.

Kā norādījis meklēšanas un glābšanas darbu koordinators Sanarbovo Sands, iespējams, ka cilvēku mirstīgās atliekas atrodas fizelāžā. Viņš norādījis, ka patlaban notiek cīņa ar laiku un laikapstākļiem.

Jau vēstīts, ka "AirAsia" reisa QZ8501 lidmašīna "Airbus" A320-200, kas bija ceļā no Indonēzijas pilsētas Surubajas uz Singapūru, 28. decembrī pazuda no radaru ekrāniem. Lidmašīnā atradušies 155 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!