Foto: Reuters/Scanpix

Organizācijas "Labējais sektors" līderis un Ukrainas parlamenta deputāts Dmitrijs Jarošs apgalvo, ka uz Augstāko radu dodas ar granātu kabatā, atsaucoties uz paša Jaroša intervijā "Hromadske" TV teikto, vēsta "Korrespondent.net".

"Labējā sektora" līderis pastāstīja, ka pašreizējo parlamenta sasaukumu uzskata par "pēdējos 23 gadus Ukrainā valdījušā iekšējās okupācijas režīma paliekām". Izmaiņas Augstākajā radā līdz ar jaunās varas atnākšanu viņš neredzot.

"Man atrašanās tur, turklāt vienā zālē ar atklātiem Ukrainas ienaidniekiem, ir zināms diskomforts. Nē, nu man ir granāta, galējā variantā es to izmetīšu. Nopietni, nēsāju sev līdzi. Viņiem nav tiesību pārmeklēt mūs – tautas deputātus. Apsardze jautā, vai man ir līdzi ierocis, bet es atbildu, ka nav, un eju iekša," pastāstīja Jarošs.

Politiķis arī norādīja, ka jau pusgadu nestaigā bez ieroča.

Viņš pats par deputātu neesot vēlējies kļūt – tas bijis organizācijas lēmums. Tomēr ārpusfrakciju deputātiem uz parlamenta darbu neesot nekādas ietekmes, atzina politiķis. Par savu galveno uzdevumu parlamentā pašlaik Jarošs uzskatot likuma pieņemšanu par Ukrainas brīvprātīgo sociālo aizsardzību.

Dmitrijs Jarošs ir Ukrainas nacionālistu organizācijas "Labējais sektors" līderis. Kustībai bija nozīmīga loma pagājušā gada Maidana protestos Kijevā, kad tika gāzts prezidents Viktors Janukovičs. Tagad "Labējā sektora" biedri kā brīvprātīgie piedalās cīņās ar prokrieviskajiem spēkiem valsts austrumos.

Pagājušā gada maijā Jarošs vēlēšanās pretendēja uz Ukrainas prezidenta krēslu. Par viņa kandidatūru nobalsoja 0,7 % vēlētāju. Vēlāk ārkārtas parlamenta vēlēšanās ar 30 % velētāju atbalstu viņš iekļuva parlamentā kā neatkarīgais deputāts no 39. viena mandāta apgabala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!