Foto: AFP/Scanpix

Pēdējās dienās pieaugusi prokrievisko kaujinieku uzbrukumu intensitāte Ukrainas Luhanskas un Doņeckas reģionos. Piektdien tajos nogalināti divi ukraiņu karavīri, ziņo "Unian".

Ukrainas policija ziņo, ka piektdien, 9. janvārī, no prokrievisko kaujinieku puses novērota aktīva apšaude gan ar kājnieku ieročiem, gan ar reaktīvās artilērijas iekārtu "Grad".

Netālu no Luhanskas - Staņicas Luhanskas ciemā - apšaudē nogalināti divi, bet ievainoti vēl 14 Ukrainas karavīri, kā arī ievainots kāds civiliedzīvotājs. Nogalinātie ir 1963. gadā un 1977. gadā dzimuši vīrieši, bet ievainotajam civiliedzīvotājam esot aptuveni 60 gadi.

Smaga apšaude šajā reģionā fiksēta piektdienas vidū no plkst. 11.00 līdz 15.00, oficiālajā "Facebook" profilā atklāj Iekšlietu ministrijas Luhanskas departamenta pārstāvji.

Tikmēr Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) piektdien publicētā ziņojumā norāda, ka 80% pamiera pārkāpšanas gadījumu fiksēti Doņeckas lidostas apkārtnē, kas jau mēnešiem ilgi ir sīvu kauju vieta.

Novērotāji arī konstatējuši, ka diennakts laikā līdz ceturtdienas, 8. janvāra, pulksten 8 rītā konstatēti 66 uguns pārtraukšanas režīma pārkāpumi. 37 no tiem fiksēti prokrievisko kaujinieku kontrolētajās teritorijās, bet 29 Ukrainas pusē.

Kā jau vēstīts, 2014. gada martā Krievija okupēja un anektēja Krimas pussalu, bet aprīlī sāka bruņotu konfliktu Ukrainas austrumos, kur varu pārņēma prokrieviski noskaņoti kaujinieki.

Eiropas Savienība (ES), ASV un citas valstis, reaģējot uz Krievijas rīcību, ir vērsušas ekonomiskās sankcijas pret virkni Krievijas uzņēmumu un amatpersonu.

Kijeva un Rietumi apsūdz Krieviju, ka tā apbruņo kaujiniekus un nosūta uz Ukrainu savus karavīrus. Kremlis šīs apsūdzības noliedz un norāda, ka Rietumu patiesais mērķis ir vērsties pret Krievijas patstāvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!