Foto: AFP/Scanpix
Ķīnas policija aizturējusi vairāk nekā 110 tirgoņus aizdomās par inficētas cūkgaļas un citu produktu tirgošanu, ziņo BBC.

Aizturētie tirgoņi ir daļa no tīkla, kurš jau kopš 2008. gada no zemnieku saimniecībām par zemām cenām iepērk no slimībām mirušu cūku gaļu, ziņo Valsts Drošības ministrija.Vēlāk inficētā cūkgaļa pārstrādāta bekonā, šķiņķī un cepamajā eļļā un pārdota tirgos 11 dažādos Ķīnas rajonos.

75 no aizdomās turētajiem agrāk jau ir tiesāti. Tāpat par līdzīgiem pārkāpumiem pārbaudīti vairāki pārtikas drošības dienestu darbinieki. Kopumā 11 kriminālo grupu veidotais tīkls ierēdņus uzpircis karantīnas sertifikātu saņemšanai, ziņo ministrija.

Policija ir konfiscējusi vairāk kā 1000 tonnas inficētas cūkgaļas, 48 tonnas no cūkgaļas iegūtas cepamās eļļas, kā arī citu inficētu, pārtikas drošības standartiem neatbilstošu gaļu.

Šis ir viens no jaunākajiem notikumiem virknē skandālu, kas ir mazinājis valsts iedzīvotāju uzticību Ķīnas pārtikas drošības standartiem.

Valsti jau līdz šim ir skāruši vairāki pārtikas drošības skandāli,piemēram bojāta bērnu piena pulvera pārdošana. Savukārt 2013. gadā caur Šanhaju plūstošajā upē, kuras ūdens tiek izmantots dzeršanai, atrastas vairāk nekā 10 000 samestas beigtas cūkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!