Internetā publicēts video, kurā redzams, kā pie Ukrainas armijas kontrolpunkta Volnovahā otrdien sprāgst "Grad" raķetes, kā rezultātā gāja bojā 12 satiksmes autobusa pasažieri.

Ieraksta sākumā redzams, kā netālu no kontrolpunkta uz ceļa un tam abās pusēs sprāgst raķetes. Pēc tam kamera pagriežas uz otru pusi, kur redzams dzeltens autobuss un raķetes eksplozijas pēdas tam līdzās.

Vēstīs, ka 13. janvārī "Grad" raķešu apšaudē cieta pasažieru autobuss, kurš tajā mirklī stāvējis ceļa kontrolpunktā. Desmit pasažieri gāja bojā notikuma vietā, divi vēlāk mira slimnīcā. Vairāk nekā desmit cilvēki hospitalizēti.

Kijeva norāda, ka raķetes raidījuši prokrieviskie kaujinieki, vēloties trāpīt Ukrainas armijas kontrolpunktam. Ukrainas prezidents Petro Porošenko notikušajā apsūdzēja pašpasludināto "Doņeckas Tautas Republiku" (DTR), salīdzinot uzbrukumu ar nesenajiem teroraktiem Francijā.

Tikmēr Maskava, lai gan apšaudei pakļauts Ukrainas spēku kontrolpunkts, nekavējoties steidza notikušajā apvainot Kijevu, saucot traģēdiju par "vēl vienu Ukrainas armijas pastrādātu noziegumu".

Uzbrukumu nosodīja ANO Drošības padome.

Vēstīts, ka pēdējā nedēļā Ukrainas austrumos vērojama situācijas saasināšanās un pieaug militārā aktivitāte.

Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek valdības spēku cīņas pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kas pārņēmuši varu teritorijās Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Formāli abas puses sarunās Minskā ir vienojušās par pamieru, kas stājās spēkā 2014. gada 5. septembrī. Atkārtots mēģinājums panākt pamiera ievērošanu bija 9. decembrī, tomēr ieroči pilnībā nav apklusuši.

Kijeva un Rietumi konflikta kuršanā apsūdz Maskavu. Tikmēr Kremlis noliedz, ka apbruņotu nemierniekus un sūtītu savus karavīrus uz Ukrainu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!