Foto: DELFI

Speciālisti ir pārbaudījuši aizdomīgo pulveri, kas kopā ar draudu vēstuli ceturtdien nosūtīts uz portāla "Delfi" Lietuvas redakciju Viļņā – bīstamas baktērijas tajā nav atrastas. Redakcija piektdien atsākusi savu darbu, vēsta portāls "Delfi.lt".

"Bīstamas vai ļoti bīstamas baktērijas nav atklātas. Aizdomas, ka tas varēja būt bioloģiskais ierocis, ir izslēgtas," par pulvera svarīgāko pārbaužu rezultātiem stāsta Viļņas Sabiedrības veselības centra pārstāve Asta Razmiene.

Aizdomīgo vielu turpinās izmeklēt. "Pārbaudes turpināsies vēl piecas diennaktis. Paskatīsiemies – varbūt ir vēl kādas citas baktērijas. Bet tās nerada draudus sabiedrībai," paskaidroja Razmiene.

Speciāliste uzsver, ka nāvējošu baktēriju izplatīšana pulvera veidā sūtījumos ne vienu reizi vien izmantota teroraktos. Viņa atgādina, ka pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem ASV pa pastu izsūtīta viela ar Sibīrijas mēra baktērijām, kā rezultātā mira 200 cilvēki, tāpēc pēc aizdomīgā sūtījuma saņemšanas "Delfi" Viļņas birojā tika veikti nepieciešamie drošības pasākumi.

Izmeklēšanā notikuma vietā konstatēts, ka viela nav radioaktīva un nesatur dzīvsudrabu.

Vēstīts, ka ceturtdien evakuēta Lietuvas "Delfi" redakcija Viļņā, kad saņemta vēstule ar nāves draudiem portāla galvenajai redaktorei Monikai Garbačauskaitei-Budrienei. "Drīz mirsiet kā Parīzē," rakstīts uz rūtiņu lapas, kur uzzīmēts zārks un ir arī islāmistu sauklis "Allahu Akbar". Aploksnē atradās arī maisiņš ar pulverveida vielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!