Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko kameru priekšā nodemonstrējis Ukrainas karogu, kas esot piederējis Ukrainas karavīru vienībai, kura aizsargājusi Doņeckas lidostu, liecina "NovorossiaTV" video.

Zaharčenko ierakstā aicina Ukrainas prezidentu Petro Porošenko ierasties pēc šī karoga. "Porošenko, atbrauciet, savāciet šo karogu. Tas ir to cilvēku karogs, kuri zaudēja savas dzīvības par jūsu necilvēcīgajām ambīcijām," aicina Zaharčenko.

Zaharčenko pirmdienas rītā arī paziņoja, ka Ukrainas armijas pretuzbrukumi Doņeckas lidostai ir izgāzušies. Tāpat esot apturēts Ukrainas armijas mēģinājums ielauzties Doņeckā, visa tanku kolonna iznīcināta.  DTR gan nācies uzspridzināt tiltu.


Tikmēr Ukrainas pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs pirmdien no rīta ziņoja, ka Doņeckas lidostā notiek aktīva darbība, lai atbrīvotu kaujinieku ieņemtos objektus, bet pretiniek ciešot lielus zaudējumus.

Kijeva piedāvājusi ar pirmdienu pārtraukt Uguni, aicinot arī Krieviju ievērot Minskas pamiera vienošanos.

Vēstīts, ka Doņeckas lidostā, kurā savas pozīcijas pret prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem jau mēnešiem notur Ukrainas karavīri, kas savas izturības dēļ nodēvēti par "kiborgiem", kopš pagājušās nedēļas notiek smagas kaujas.

Lidostas jaunajā terminālī, kur atrodas ukraiņu pozīcijas, notikusi tuvcīņa. Svētdienas rītā Ukrainas spēki atklājuši masīvu pretuguni, bet aculiecinieki ziņoja par Ukrainas tankiem, kas devušies lidostas virzienā, ziņoja mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!