Krievija paziņojusi, ka septiņu vienas armēņu ģimenes locekļu slepkavībā aizdomās turēto Krievijas karavīru tiesās Armēnijā, bet to darīs Krievijas militārā tiesa, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Maz ticams, ka šis 20. janvāra paziņojums nomierinās protestētājus, kas pēc valsti satricinājušā slaktiņa izgāja ielās, lai pieprasītu aizdomās turētā nodošanu Armēnijas varas iestādēm, norāda medijs.

Izmeklēšana un kriminālprocess "notiks tikai uz Armēnijas zemes", paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvis Vladimirs Markins. Tiesa notikšot saskaņā ar starptautiskajām normām, Krievijas likumiem un vienošanos ar Armēnijas valdību. Process notiks Gjumri armijas bāzē, kur dienēja un pašlaik atrodas aizturētais karavīrs, norādījis Markins.

Krievijas amatpersonas norāda, ka saskaņā ar Krievijas Konstitūciju Krievijas pilsoņi nevar tikt izdoti tiesāšanai valstīs, kurās tie tiek turēti aizdomās nozieguma izdarīšanā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš šo politiku ir komentējis ar vārdiem, ka Krievija "nenodod savējos", piebilst "Radio Brīvā Eiropa".

Vēstīts, ka Krievijas karavīrs Valērijs Permjakovs, kuru uz Armēnijas– Turcijas robežas 13. janvārī aizturējuši krievu robežsargi, ir atzinies uzbrukumā ģimenei Armēnijas pilsētā Gjumri, kur atrodas Krievijas militārā bāze.

Uzbrukumā nogalināti seši cilvēki, bet septītais upuris – sešus mēnešus vecs bērns – no gūtajiem naža ievainojumiem miris slimnīcā 19. janvārī.

Notikušais 15. janvārī izraisīja niknus masu protestus galvaspilsētā Erevānā un Gjumri.

Armēnijā ir izvietoti vairāki tūkstoši Krievijas karavīru, kas apsargā robežu ar Turciju un Irānu.

Slepkavība ir pārbaudījums Krievijas un Armēnijas attiecībām. Erevāna nesen pievienojās Maskavas vadītajai Eirāzijas Savienībai. Armēnijā esošā Krievijas armijas bāze nodrošina Maskavai klātbūtni Dienvidkaukāzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!