Teroristu organizācija "Islāma valsts" (IS) vienojusies ar Japānu par ķīlnieku apmaiņu, vēsta Krievijas raidsabiedrība RT. Pagaidām apmaiņas nosacījumi netiek paskaidroti sīkāk.

Iepriekš IS izplatīja video, kurā solīja nogalināt otru tās gūstā esošo Japāņu ķīlnieku un kādu Jordānijas pilotu tuvāko 24 stundu laikā, ja Japāna nepiespiedīs Jordānu no cietuma atbrīvot jau 2005. gadā apcietinātu teroristi Sajīdu Rišavi.

Vēstīts, ka IS pirms nedēļas publicēja video, pieprasot 200 miljonu ASV dolāru (178 miljoni eiro) izpirkuma maksu par diviem sagūstītiem japāņiem, pretējā gadījumā solot viņu nogalināt. Japāna paziņoja, ka teroristiem naudu nemaksās, bet darīs visu iespējamo, lai glābtu tautiešus.

Pēc noteiktā termiņa beigām teroristi izplatīja jaunu video, kurā bija redzams viens no sagūstītajiem japāņiem, rokās turot attēlu, kurā redzams, iespējams, otrs japāņu ķīlnieks ar nogrieztu galvu. Attēls ir nekustīgs un tam fonā skan balss, tajā nav redzami IS karogi un logo, kas atsevišķiem speciālistiem licis apšaubīt tā autentiskumu, norāda raidsabiedrība CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!