Foto: Kadrs no video

Doņeckas apgabala Vuhļehirskā piektdienas vakarā turpinās smagas kaujas, bet promaskaviskie spēki kontrolē vien atsevišķus pilsētas rajonus, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) preses centru, vēsta aģentūra UNIAN.

"Sarežģīta situācija saglabājas Vuhļehirskā. Kaujinieki nepārstāj apšaudīt ATO spēku pozīcijas un pilsētas apkārtni, pakļaujot nāves briesmām mierīgos pilsoņus," teikts ATO paziņojumā.

"Tagad šajā apdzīvotajā vietā turpinās sīva kauja. Informācija par to, ka teroristi sagrābuši visu pilsētu, nav apstiprinājusies. Pašlaik kaujinieki kontrolē tikai atsevišķus rajonus," uzsver ATO.

Dienas laikā sadursmēs nogalināti 30 kaujinieki un iznīcinātas 11 kaujas mašīnas un vienas tanks, liecina provizoriskā ATO informācija. Par Ukrainas puses zaudējumiem paziņojumā nekas nav teikts.

Vēstīts, ka iepriekš par notiekošo pilsētā saņemtas pretrunīgas ziņas, tai skaitā informācija, ka pilsēta pilnībā kritusi kaujinieku rokās.

Vuhļehirska atrodas netālu no Debaļceves. Debaļceve atrodas Ukrainas spēku kontrolētā teritorijā, kas izvirzījusies ārpus frontes līnijas, dziļi iekšā Maskavas atbalstīto kaujinieku pārņemtajā zonā Doņeckas apgabalā. Tas pilsētu pakļauj lielam ielenkuma riskam un padara sarežģītu tās aizsardzību (karte).

Vēstīts, ka situācija Ukrainas austrumos ievērojami saasinājusies pēdējās divās nedēļās. Kijeva paziņoja, ka kaujinieki, to skaitā Krievijas armijas regulārās vienības sākušas aktīvas uzbrukuma operācijas.

Ukrainas spēki smagās kaujās pagājušajā nedēļā zaudēja mēnešiem aizsargātās pozīcijas Doņeckas lidostā.

Tikmēr pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Zaharčenko piektdien paziņoja, ka DTR vairs nepiedalīsies miera sarunās ar Kijevu, un draudēja ieņemt visu Doņeckas apgabalu.

Eiropas Savienība (ES), situācijai Ukrainā pasliktinoties, aicina Krieviju uzņemties atbildību par karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!