Foto: AP/Scanpix

Teroristiskā grupējamu "Islāma valsts" (IS) nemiernieki apgalvo, ka Jordānijas aviācijas spēku uzlidojumā IS pozīcijām Sīrijā nogalināta kāda ASV ķīlniece, piektdien ziņo ārvalstu mediji.

Nemiernieki kādā mājaslapā publicējuši fotoattēlus, kuros redzama uzlidojumos sabombardētā pilsētā, kā arī pavēstījuši, ka sievietes atradusies ēkā, kurai trāpījis lidmašīnas raidīts lādiņš, informē raidsabiedrība "Deutsche Welle" (DW). Fotogrāfiju autentiskums vēl nav pierādīts.

"Lidmašīna no krustnešu koalīcijas, pēc piektdienas lūgšanām, bombardēja pozīcijas ārpus Rakas pilsētas,"  teroristu paziņojumu citē DW.

ASV Valsts departaments ķīlnieces nogalināšanu nav apstiprinājis norādot, ka "cilvēki to pārbauda", vēsta raidsabiedrība BBC.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka IS janvāra sākumā dzīvu sadedzināja Jordānijas pilotu Moazu al Kasasbehu, un februārī publicēja video ierakstu, kurā redzama lidotāja nogalināšana.

Reaģējot uz al Kasasbeha nogalināšanu, Jordānija izpildīja nāves sodu diviem notiesātiem teroristiem. Savukārt valsts ārlietu ministrs Nasers Džuheds paziņojis, ka aviācijas triecieni islāmistu grupējuma (IS) pozīcijām ir tikai "atriebības [par pilota nogalināšanu] sākums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!