Foto: AP/Scanpix
Itālijā palielinājies starptautisko teroristu uzbrukumu risks, trešdien paziņojis policijas priekšnieks Alesandro Pansa, norādot uz konflikta Lībijā radītajiem draudiem.

Itālijas parlamentā Pansa norādīja, ka riska faktors ir daudz lielāks, jo karadarbība noris arvien tuvāk.

Viņš paziņoja, ka lidostās pastiprināta izlūkošana un varasiestādes novēro vairākus desmitus potenciālo islāmistu radikāļu, kas atgriežas no konflikta zonām Irākā un Sīrijā.

"Mēs esam identificējuši 60 ārvalstu kaujiniekus, un mēs zinām, kur viņi atrodas. Pieci ir itālieši, diviem ir dubultpilsonība, pārējie ir ārzemnieki. Viņiem seko un viņi tiek novēroti," paziņoja Pansa.

Teroristu organizācijas "Islāma valsts" propagandas materiālos Itālija un Vatikāns bieži minēti kā potenciālie mērķi.

Itālijas mediji ziņoja, ka džihādisti varētu mēģināt iebraukt valstī kopā ar imigrantiem no Lībijas, kur aktīvi darbojas radikālie kaujinieki.

Pansa norādīja, ka pierādījumi par to neliecina, bet piebilda, ka teroristu organizācijas varētu būt iesaistījušās imigrantu kontrabandā un gūst no tā peļņu.

Itālijā 2014.gadā ieradās 170 000 imigrantu, kas ir četras reizes vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Itālijas un Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) publiskotie dati.

Pansa apstiprināja šos datus, piebilstot, ka 120 000 imigrantu ir pienācīgi identificēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!