Itālijas Gaisa spēki paziņojuši, ka pasūtījuši sešas Itālijas kompānijas "Piaggio Aerospace" izstrādātās bezpilota lidmašīnas "P.1HH HammerHead", kā arī trīs tā saucamās bāzes stacijas to vadīšanai, raksta portāls "Defense Update".

Jaunās lidmašīnas pamatā ir tāda pati divmotoru biznesa klases pasažieru lidmašīna "P180 Avanti II", pie kuras pārveides kompānija strādājusi pēdējos gadus. Pirmais bezpilotu lidmašīnas izmēģinājuma lidojums notika tikai pērnā gada novembrī, bet joprojām turpinoties testa lidojumi.

Lidmašīnas paredzētas galvenokārt novērošanas un drošības misijām, jo lidmašīna spēj sasniegt vidēji lielu augstumu, kā arī veikt ārkārtīgi lielus attālumus, šajā ziņā esot spējīgākā Eiropā izstrādātā bezpilota lidmašīna, raksta portāls. Tā esot aprīkota ar visjaunākajām mūsdienu novērošanas un radaru tehnoloģijām, kuras vēl tikšot papildinātas atkarībā no klientu vēlmēm.

Savukārt lidmašīnas tā saucamais bāzes modelis "Piaggio Aerospace P.180" sevi pierādījis kā ļoti izturīgs - aptuveni 20 gadu laikā ar šāda tipa lidmašīnām veiktas vairāk nekā 800 000 lidojuma stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!