Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Gājienu organizēja aptuveni 100 nevalstiskās organizācijas un opozīcijas partijas, kas līdz šim protesta kustībā, kurā dominē jaunieši, nav ieņēmušas redzamu lomu.

"Varasiestādes, kas no jauna iesniegušas krievu likumprojektu, pārkāpj konstitucionālo pamatu un maina valsts orientāciju, nododot tautas stingro gribu," paziņojumā norādīja organizētāji.

Kā uzskata ieceres pretinieki, Gruzijas likumprojekts ir pārrakstīts no Krievijā jau pieņemtā likuma par "ārvalstu aģentiem", kur tas tiek izmantots represijām pret opozīciju.

Protestētāji Tbilisi devās gājienā no Republikas laukuma uz Gruzijas parlamentu.

Valdošā partija "Gruzijas sapnis" solījusi pirmdien pilsētas ielās izvest savus atbalstītājus.

Svētdienas akcijas gaitā demonstranti centās nokļūt līdz skatuvei, kas sagatavota likumprojekta atbalstītāju demonstrācijas runātājiem.

Daži cilvēki tika aizturēti, arī bijušais Eiropas integrācijas ministrs Aleksi Petriašvili. Sadursmēs ar protestētājiem policija lika lietā piparu gāzi.

Pirmdien Gruzijas parlaments strīdīgo likumprojektu izskatīs otrajā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!