Foto: AP/Scanpix

Atbildību par trešdien notikušo slaktiņu Bardo muzejā Tunisijas galvaspilsētā Tunisā uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts" (IS), ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

IS ceturtdien izplatījuši audio paziņojumu, kurā notikušo nodēvējuši par "svētītu uzbrukumu vienam no neticīgo midzeņiem musulmaņu Tunisija", ziņo "The Huffington Post". IS norādījuši, ka uzbrukums ir kārtējais vēstījums neticīgajai pasaulei.

Paziņojumā teroristi apgalvojuši, ka uzbrukumu veikuši divi "IS bruņinieki".

Jau vēstīts, ka kaujinieku uzbrukumā Bardo muzejam Tunisijas galvaspilsētā Tunisā nogalināti 23 cilvēki, tostarp 20 ārvalstu tūristi, trešdien vēstīja raidsabiedrība BBC. Nogalināto vidū ir Itālijas, Spānijas, Polijas, Kolumbijas, Japānas, Austrālijas un Francijas pilsoņi un divi tunisieši, paziņojis Tunisijas premjerministrs Habibs Esids.

Saistībā ar notikušo Tunisijas likumsargi arestējuši deviņas personas, atsaucoties uz Tunisijas prezidenta biroja paziņojumu, vēsta RT. Pieci no arestētajiem bijuši tieši saistīti ar asiņaino slaktiņu, savukārt pārējie četri atbalstījuši teroristisko grupējumu.

Saskaņā ar Tunisijas premjera teikto, viens no uzbrucējiem drošības dienesta redzes lokā nonācis jau iepriekš. Esids intervijā Francijas radio RTL uzbrucējus identificējis kā Jassinu Labidi un Saberu Kačnau. Labidi bijis "zināms drošības dienestam, viņš ticis uzraudzīts", norādījis Esids.

IS teroristi paziņojumā piedraudējuši, ka šis nav pēdējais uzbrukums.

Vēstīts, ka slaktiņš noticis Bardo muzejā, kas atrodas līdzās parlamenta ēkai Tunisas centrā. Uzbrukuma mirklī deputāti  parlamentā apsprieduši pretterorisma likumus. Parlamenta ēka pēc incidenta evakuēta.

Pārējie cilvēki, kas atradušies muzejā sākotnēji kļuvuši par ķīlniekiem, bet pēcāk viņus izdevies atbrīvot, ziņo aģentūra "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!