Kaujinieku uzbrukumā Bardo muzejam Tunisijas galvaspilsētā Tunisā nogalināti 22 cilvēki, tostarp 20 ārvalstu tūristi, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Starp nogalinātajiem ir Itālijas, Spānijas, Polijas, Kolumbijas, Japānas, Austrālijas un Francijas pilsoņi un divi tunisieši, paziņoja Tunisijas premjerministrs Habibs Esids. Vietējais radio ziņo arī par nogalinātiem britiem un francūžiem. Policijas operācijas laikā pēc uzbrukuma nogalināti divi kaujinieki un gājis bojā policists.

"Viņi atklāja uguni uz tūristiem, kad viņi kāpa ārā no autobusiem… Es nevarēju saskatīt neko citu kā asinis un mirušos," žurnālistiem pastāstījis tūristu autobusa šoferis.

Sākotnējā informācija liecināja, ka nogalināti 19 cilvēki, taču tika prognozēts, ka bojā gājušo skaits vēl augs. "Divi maskējušies teroristi militārajā apģērbā iegāja parlamenta ēkā, pēc tam muzejā, kur uzbruka tūristiem. 19 cilvēki ir nogalināti, tajā skaitā arī 17 ārvalstu tūristi. 22 tūristi ir ievainoti," īsi pēc uzbrukuma medijiem norādījis premjerministrs.

Uzbrukums noticis Bardo muzejā, kas atrodas līdzās parlamenta ēkai Tunisas centrā. Uzbrukuma mirklī deputāti apsprieduši pretterorisma likumus. Parlamenta ēka pēc incidenta evakuēta.

Pārējie cilvēki, kas atradušies muzejā un sākotnēji kļuvuši par ķīlniekiem, ir atbrīvoti, ziņo aģentūra "Reuters".

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Frederika Mogerīni paziņojusi, ka aiz šī uzbrukuma stāv "teroristiskās organizācijas". "ES ir apņēmusies mobilizēt visus rīkus, lai pilnībā atbalstītu Tunisijas cīņu pret terorismu," viņa norādījusi.

Tūrisms ir viens no galvenajiem Tunisijas ekonomikas balstiem. Valsts kūrortus apmeklē liels skaits eiropiešu. Bardo muzejs ar savu antīko priekšmetu kolekciju ir viens no galvenajiem tūristu apskates objektiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!