Sīrijas Nacionālās drošība dienesta vadītājs Ali Mamluks (attēlā pa labi) kopā ar prezidentu Bašaru al Asadu trešdien piedalījies kopīgā sanāksmē ar Irānas amatpersonu. Tas notiek pēc tam, kad izskanējušas ziņas par Mamluka arestu, vēsta aģentūra AFP.

Mamluks kopā ar Asadu piedalījies pārrunās ar Irānas parlamenta Nacionālās drošības un ārpolitikas komisijas vadītāju Alaedinu Boroudžerdi, ziņo Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

Aģentūra un prezidenta administrācija savā "Twitter" kontā arī publicējušas fotogrāfijas no sanāksmes, kurā Mamluks redzams sēžam līdzās Asadam.

Šīs ziņas izskan neilgi pēc laikraksta "The Telegraph" publikācijas par to, ka Mamluks atrodas mājas arestā par apvērsuma plānošanu. Rakstā norādīts uz dažu Sīrijas amatpersonu neapmierinātību ar Irānas ietekmi Damaskā.

Iepriekš par izlūkdienesta vadītāja aktivitātēm Sīrijas medijos nav bijis dzirdamas gandrīz nekas, tāpēc viņa publiska parādīšanās līdzās Asadam varētu norādīt, ka tas darīts ar nolūku atspēkot ziņas par neskaņām Damaskas varas aprindās, norāda AFP.

Tāpat Mamluka piedalīšanās sanāksmē varētu būt simboliska, jo "The Telegraph" publikācijā bija norādīts uz viņa neapmierinātību ar Irānas pieaugošo ietekmi Sīrijā.

Teherāna ir Asada režīma galvenā sabiedrotā, tās padomnieki palīdz Damaskai cīnīties ar sacelšanos, kas sākās 2011. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!