Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, pēc 15 stundu ilgas zvērināto sēdes Džohars Carnajevs notiesāts uz nāvi par dalību 2013. gada Bostas maratona spridzināšanā, ziņo aģentūra "Reuters".

Zvērināto kolēģija Carnajevu atzina par vainīgu sešos no septiņpadsmit augstākā soda mēra paredzētajiem likuma pantiem.

Nāves sods tiks izpildīts, injicējot nāvējošu preparātu.

21 gada vecā Carnajeva likteni izlēma divpadsmit cilvēku kolēģija, no tiem septiņas sievietes un pieci vīrieši.

Viņš atzīts par vainīgu 2013.gadā sarīkotajos sprādzienos, kā arī citās ar uzbrukumu saistītās apsūdzībās. Tostarp Carnajevs atzīts par vainīgu arī policista slepkavībā un automašīnas nolaupīšanā, kas tika pastrādāta teroristu vajāšanas operācijas laikā.

Lēmumam tiesas zālē sekoja Bostonas maratonā bojāgājušo radinieki un cietušie.

Trešdien noslēdzās vairākas nedēļas ilgusī otrās fāzes noklausīšanās. Valsts apsūdzība uzstāja uz nāves sprieduma, savukārt aizstāvības advokāti centās izcīnīt spriedumu par mūža ieslodzījumu.

Kā ziņots, pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīlī notika divi sprādzieni, kuros tika nogalināti trīs cilvēki - divas jaunas sievietes un astoņgadīgs puika - un vēl 264 cilvēki tika ievainoti.

Pēc maratonā uzņemto daudzo foto un videomateriālu rūpīgas caurskatīšanas un aculiecinieku ziņojumiem izmeklētāji atklājuši, ka sprādzienu sarīkoja čečenu izcelsmes brāļi - 26 gadus vecais Tamerlans Carnajevs un 19 gadus vecais Džohars Carnajevs, kuru vajāšana un aizturēšana izvērtās diennakti ilgā apjomīgā un asiņainā drošības operācijā, kurā Tamerlans guva nāvējošus ievainojumus, bet Džohars ar šautām brūcēm kājā un kaklā smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Šī ir pirmā reize kopš 11.septembra notikumiem, kad terorists saņem nāvessodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!