Foto: Reuters/Scanpix

Kaujinieku veidotā koalīcija ieņēmusi Arihu, kas bija pēdējais Sīrijas valdības kontrolētais punkts valsts ziemeļrietumos esošajā Idlibas provincē, ziņo "Al Jazeera". Savukārt valsts diktatoram Bašāram al Asadam lojālie spēki atkāpušies uz piekrastes reģionu.

Sīrijas koalīcija, kuru veido dažādi kaujinieku grupējumi, no kuriem lielākais ir ar džihādistu grupējumu "Al Qaeda" saistītais "Nusra Front", pilsētu ieņēmuši jau ceturtdien. Uzbrukumā kaujinieki iznīcinājuši vismaz trīs valdības tankus, nogalinot arī vairākus Sīrijas armijas karavīrus, kuri bēguši no pilsētas.

Pagājušajā nedēļā kaujinieki no Sīrijas armijas pēc dienām ilgām kaujām atkaroja Idlibas provinces lielāko armijas bāzi. Šajās kaujās abās pusēs krituši liels skaits karavīru, ziņoja Sīrijas Cilvēktiesību novērotāju organizācija.


Idlibas province iekrāsota sarkanā krāsā.

Desmitiem civiliedzīvotāju arī pametuši Arihas pilsētu, baidoties no valdības pretuzbrukuma, kā arī izrēķināšanās par pilsētas zaudējumu.

Idlibas pilsētu kaujinieki sagrāba jau 28. martā. Līdz karam aptuveni 40 000 cilvēku apdzīvotā pilsēta bija pēdējā Sīrijas valdības kontrolētā pilsēta šajā provincē, kura robežojas ar Turciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!