No kruīzu kuģa, kurš ar vairāk nekā 450 cilvēkiem uz klāja pirmdien apgāzās Jandzi upē Ķīnā, glābēji ceturtdien izcēluši desmitiem bojāgājušo ķermeņu, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

No augšpēdus apgāztā kuģa "Austrumu zvaigzne" izvilkti vēl 39 cilvēku ķermeņi, palielinot oficiālo bojāgājušo skaitu līdz 65. Kopumā no 456 cilvēkiem zināms tikai par 14 izdzīvojušajiem.

Domājams, ka vairums upuru ir veci cilvēki. Uz vietējo apbedīšanas zāli netālu no katastrofas vietas Hubei provincē piegādāts liels daudzums zārku ar dzesēšanas iekārtām.

Glābēji ir izgriezuši caurumu kuģa korpusā, tomēr meklēšanas darbus apgrūtina sliktā redzamība ūdenī – tā tuvojas nullei.

Uz katastrofas vietu ir ieradušies pasažieru radinieki. Ģimenes locekļi uzdod jautājumus, kā kuģis varēja nogrimt tik ātri un kāpēc trauksme sacelta par vēlu.

Trešdienas naktī vairāki desmiti tuvinieku pārrāva policijas apķēdējumu un devās uz avārijas vietu pie upes, pieprasot informāciju. Amatpersonas apsolīja ceturtdien atļaut piekļuvi traģēdijas vietai.

Vēl viena tuvinieku grupa sarīkojusi protestu Šanhajā, kur bāzējas tūrisma kompānija "Xiehe Travel" – caur šo firmu ceļojumā devās vairums pasažieru.

Tikmēr valdība ir apsolījusi rūpīgu izmeklēšanu, neko neslēpt un nepiesegt vainīgos.

Kuģa avārijas iemesls vēl nav zināms, bet izdzīvojušie stāsta par spēcīgu vētru, kas kuģi apgāzusi dažu minūšu laikā. Kuģa kapteinis un mehāniķis ir starp izdzīvojušajiem – viņi abi ir aizturēti.

Trešdien atklāts, ka pirms diviem gadiem saistībā ar šo kuģi notikusi izmeklēšana par drošības noteikumu pārkāpumiem. Vairāk informācijas par to raksturu nav atklāts.

"Austrumu zvaigzne" bija ceļā no Naņdzjinas un Čuncjinu, ko vienu no otras gaisa līnijā šķir aptuveni 1200 kilometru. Vietā, kur kuģis avarēja, Jandzi upes dziļums sasniedz 15 metrus. Kuģis būvēts 1994. gadā un spēja pārvadāt vairāk nekā 500 pasažieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!