Foto: AFP/Scanpix

Atgriešanās pie obligātā militārā dienesta ir nepareizs solis, sacīja Lietuvu pārstāvošais Eiropas Parlamenta deputāts, Lietuvas eksprezidents Rolands Pakss.

Viņš pauda, ka nekādu praktisku labumu šāds solis nedos, un militārā dzimtenes aizsardzība ir jāuztic profesionāļiem.

"Es esmu lidotājs, joprojām lidoju ar lidmašīnu. Mēģiniet iedomāties situāciju, ka jūs esat lidmašīnā, jums pienes kafiju un vīnu, bet pēkšņi viss paliek tumšs, lidmašīna sāk raustīties, parādās spilgti uzliesmojumim bet no vadības kabīnes iznāk pirmais pilots un saka pasažieriem - netieku vairs galā, tāpēc pamēģiniet kāds no jums... Diez vai kāds piekristu. Un arī militārajā jomā ir tieši tāpat - nevar deviņu mēnešu laikā sagatavot labu armijas speciālistu, kurš būtu spējīgs pēc tam rīkoties ar mūsdienu ieročiem," sacīja Pakss.

Politiķis norādīja, ka, organizējot šādu obligāto iesaukumu armijā, netiks veicināts arī patriotisms sabiedrībā. Pakss pauda, ka patriotisms cilvēkos ir jāieaudzina bērnudārzos, skolās, ģimenē, nevis iesaucot armijā.

Pakss uzsvēra, ka armijai valstī ir jābūt profesionālai.

Jau ziņots, ka Lietuvā nolemts atgriezties pie obligātā militārā dienesta. Latvijas aizsardzības ministrija norādījusi, ka šeit tāds solis netiks sperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!