Foto: Reuters/Scanpix

Ēģiptes armija laikā no 1. līdz 5.jūlijam Sīnāja pussalā likvidējusi 241 islāmistu kaujinieku, pirmdien paziņoja bruņotie spēki.

Nogalināto vidū ir arī teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" džihādisti.

Sīnājā drošības spēki cīnās ar islāmistu nemierniekiem, kopš 2013.gada jūlijā tagadējā Ēģiptes prezidenta Abdelfataha as Sisi organizētā apvērsumā tika gāzts toreizējais prezidents Muhameds Mursi.

"Islāma valsts" džihādisti 1.jūlijā veica vairākus uzbrukumus Sīnāja pussalā, kuros tika noslepkavoti vairāki desmiti cilvēku.

Armijas paziņoja, ka nogalināts 21 karavīrs, kaut arī vairāki mediji ziņojuši par lielāku bojāgājušo skaitu.

Izdevies aizturēt arī četrus meklēšanā esošus kaujiniekus, kā arī 29 iespējamos kaujiniekus. Tika detonētas 16 paštaisītas bumbas, kā arī iznīcinātas 26 automašīnas un 28 motorolleri, kas piederēja kaujiniekiem.

Armija bija "Facebook" vietnē publicējusi attēlus ar nogalinātiem kaujiniekiem, no kuriem daži atradās uz armijas tankiem.

Sestdien Sisi ieradās negaidītā vizītē Sīnāja ziemeļos, kur uzrunā karavīriem atzina, ka reģions ir pilnīgi stabils.

Džihādisti apgalvo, ka viņu uzbrukumi esot atbilde uz asiņainajām represijām, kuras īstenoja varasiestādes pēc Mursi gāšanas. Runa ir par vismaz 1400 cilvēku nogalināšanu un tūkstošiem ieslodzīto.

Par lielāko daļu uzbrukumu atbildību uzņēmies grupējums "Sīnāja province". Iepriekš tas bija pazīstams kā "Ansar al Maqdis", bet pēc uzticības solījuma "Islāma valstij" pagājušā gada novembrī tas savu nosaukumu mainīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!