Foto: AP/Scanpix

Ungārija pastiprinājusi robežkontroli ar Ukrainu un samazinājusi piekļuves iespējas Ukrainas pilsoņiem nonākt Ungārijas teritorijā, vēsta Ukrainas mediji.

Ungārijas robeža ir tieši blakus Aizkarpatu apgabalam, kur sestdien notika apšaudes starp vietējiem kārtības sargiem un nacionālistu organizāciju "Labējais sektors". Svētdien situācija reģionā joprojām tiek vērtēta kā bīstama, tāpēc vietējās varasiestādes ir evakuējušas apkārtnes iedzīvotājus.

Izdevums "Aizkarpatu Ziņas" vēsta, ka Ungārijas robežsargi sākuši uzmanīgāk pārbaudīt automašīnas, kas virzās uz Ungāriju. Tāpat tiek ziņots par policijas patruļām, kas atkārtoti pēc robežas šķērsošanas veic automašīnu pārbaudi.

Tikmēr Ukrainas Ārlietu ministrijas ārkārtas situāciju vēstnieks Dmitrijs Kuļeba atzīmējis, ka pēc sestdienas notikumiem Mukačevā Ukraina var nest atbildību par to, ka nav izpildījusi virkni prasību Eiropas Savienības (ES) priekšā, lai iegūtu bezvīzu režīmu ar ES, vēsta Ukrainas mediji.

Jau vēstīts, ka sestdien Ukrainas rietumu pilsētā Mukačevā notika apšaude, kurā piedalījās "Labējā sektora" kaujinieki.

Kuļeba norādījis, ka "pēc reālas "Labējā sektora" kaujas, kas notikusi faktiski uz ES robežas, Ukrainas vara nes pilnu atbildību par to, ka neizpildīja virkni prasību, lai izveidotu bezvīzu režīmu ar ES".

"Mēs mēnešiem ilgi argumentēti pārliecinājām ES, ka riski drošības jomā ir minimalizēti. Pāliecinājām…" paudis viedokli vēstnieks.

Jau vēstīts, ka svētdien pēcpusdienā Ukrainas rietumu daļā vietējie iedzīvotāji fiksējuši bruņutehnikas kolonnas kustību un automašīnas ar karavīriem, kas virzās uz Mukačevi. Pēc aculiecinieku liecībām, fiksētas ap 12 tehnikas vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!