Foto: Publicitātes foto

Tikai dažas dienas pēc tam, kad Irākas armija atguvusi kontroli pār Ramādī Olimpisko stadionu, teroristu grupējums "Islāma valsts" to attālināti uzspridzinājis, vēsta portāls "Ara News".

Stadions bija lielākais reģionā un iekļāva futbola laukumu, vairākus mazākus laukumus, kā arī dažādām vieglatlētikas disciplīnām paredzētus celiņus. Tajā bija 30 000 skatītāju vietas.

Maijā Ramādī nokļuva "Islāma valsts" rokās, bet šobrīd Irākas armija daļu pilsētas ir atguvusi. Kādu laiku tā stadionu izmantoja kā armijas bāzi, lai no tā veiktu uzbrukumus džihādistu pozīcijām.

Noprotams, ka pirms stadiona pamešanas teroristi to piepildīja ar sprāgstvielām, kuras bija aprīkots ar tālvadības iekārtām, atklājis kāds vietējo iedzīvotāju līderis netālu esošajā Fallūdžas pilsētā.

"Vairākas dienas pēc tam, kad Irākas armijas spēki atguva kontroli pār to, grupējums stadionu uzspridzināja. Tādēļ starp šiītu tautas mobilizētajiem spēkiem, kuri stadionu izmantoja kā armijas bāzi, ir desmitiem kritušo," viņš atklājis.

Tikmēr citi avoti vēsta, ka uzspridzināšanas brīdī Irākas drošības spēki un armija stadionu jau dažas dienas bija pametuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!