Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnā arestēta pusaudze, kura apsūdzēta par tūkstošiem dolāru ziedojumu savākšanu nepatiesi apgalvojot, ka viņas tēvs gājis bojā sprādzienā Tjaņdziņā.

Meitene mikroblogošanas vietnē "Sina Weibo" sākotnēji bija paziņojusi, ka viņas tēvs pēc sprādzieniem pazudis. Pēc šī ieraksta ievērojami palielinājās 19 gadus vecās lietotājas sekotāju skaits.

Kā ziņo policija, pēc tam viņa ierakstīja ziņu, ka tēvs sprādzienā gājis bojā, un 3000 sekotāju sociālo mediju platformā viņai saziedoja summu, kas līdzvērtīga vairāk nekā 14 000 ASV dolāru. "Sina Weibo" nesen pievienojis vietnei funkciju, kas atļauj lietotājiem savā starpā pārskaitīt naudu kā atbalstu vai atlīdzību.

Policija meiteni aizturēja provincē, kas atrodas tālu no Tjaņdziņas pilsētas.

Pusaudzei naudu nebija izdevies iegūt, jo viņas konts tika bloķēts tiklīdz atsevišķi lietotāji bija izteikuši aizdomas par ziņu patiesumu, pavēstīja policija.

Vienlaikus varasiestādes būtiski paplašinājušas interneta cenzūru, cenšoties novērst kritiku par Tjaņdziņas avārijas likvidāciju un tās sekām.

Par "panikas celšanu, publicējot neapstiprinātu informāciju vai ļaujot lietotājiem izplatīt nepamatotas baumas" slēgtas kopā 50 interneta vietnes.

Bloķēti arī kritiski ieraksti sociālajos medijos - varasiestādes vērsušās pret apmēram 360 lietotāju kontiem.

Kāds vīrietis uz piecām dienām aizturēts par "baumu izplatīšanu", paziņojusi Tjaņdziņas policija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!